Geschiedenis

Na een carrière als technisch-commercieel vertegenwoordiger voor een aantal firma's besluit Dhr. Marcel Meert een eigen zaak te starten.

1974 › OPRICHTING
1974

Machines, toebehoren en gereeschappen

MEMA pvba start te Sint-Martens-Bodegem (nu een deelgemeente van Dilbeek). Het productengamma bestaat uit een klein gamma conventionele machines, tesamen met de bijbehorende toebehoren en gereedschappen.

1976

Showroom & burelen

Al vlug wordt gestart met de eigen import van machines, voornamelijk uit Italië, Duitsland en het Oostblok. Op het naastliggende terrein worden burelen met een showroom van 200m² gebouwd.

1980

2e uitbreiding in Sint-Martens-Bodegem

Eén van de specialiteiten van MEMA wordt het zagen van metalen. MEMA wordt verdeler van de AMADA productielintzaagmachines en bouwt een groter magazijn en werkplaats waar o.a. de bimetalen lintzagen zelf op maat worden gelast.

1986

CNC ponsmachines

De eerste succesvolle stappen in de computergestuurde machines wordt gezet: verschillende AMADA CNC ponsmachines worden in België geïnstalleerd waarbij de opleiding (programmering & bediening) door MEMA wordt verzorgd.

1989

Industriepark Londerzeel

Verdere groei te Sint-Martens-Bodegem is niet mogelijk en er wordt verhuisd naar het industriepark van Londerzeel waar een industrieel gebouw van 1400m² moet instaan voor de verdere ontwikkeling.

1993

Leadwell

Nadat beide zonen Willem en Johan zich na hun studies vervoegen bij MEMA wordt gestart met de eigen verdeling van de Leadwell CNC bewerkingscentra en draaibanken voor België.

2001

Uitbreiding

Showroom en magazijn worden verder uitgebreid tot de huidige 2600m².

2005

ROMI

Om het gamma van CNC bewerkingscentra en draaibanken te vervolledigen wordt gestart met het Brazilaanse merk ROMI, waarvan hoofdzakelijk de teach-in draaibanken verdeeld worden.

2008

MEMA Machinery & Tools

Op pensioengerechtigde leeftijd gekomen geeft vader Marcel de fakkel door aan beide zonen: de firma "MEMA Machinery & Tools" wordt boven de doopvont gehouden.

2011

Kitamura

Het topgamma van CNC machines wordt aangevuld met de premium CNC machines van het Japanse Kitamura.

2015

Automobiel & Luchtvaart

Via de Italiaanse merken JOBS, Sachmann & Rambaudi betreedt MEMA ook actief de automobiel- en luchtvaartsector.

2017

Robotisatie

Start commercialisatie van de modulaire 'Armin' robotsystemen voor het automatisch laden en ontladen van bewerkingscentra en draaibanken.

VANDAAG
sinds 1974 uw betrouwbare 'Machinery & Tools' leverancier
TOP